Βενιζέλος κατά τρόικας: «Δεν θέλουμε πολιτικές χάρες, θέλουμε αναγνώριση των θυσιών»

newego_LARGE_t_1101_53595969Αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της τρόικας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, την Πέμπτη μιλώντας στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, τόνισε: «δεν θέλουμε πολιτικές χάρες μέσω πολιτικής διαπραγμάτευσης, παρουσιάζουμε οικονομικά αποτελέσματα, θέλουμε αναγνώριση των θυσιών των Ελλήνων και θέλουμε αξιόπιστους, έγκυρους αλλά θεσμικούς συνομιλητές».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, απέδωσε στην τρόικα τα αίτια της σημερινής κατάστασης της χώρας μας και την χαρακτήρισε «υβρίδιο», το οποίο προέκυψε λόγω της κρίσης κι από το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπόρεσε να προβλέψει το ενδεχόμενο μιας κρίσης.

Όλα αυτά, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνιστούν αμφισβήτηση του θεσμικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης, που δεν μπόρεσαν ούτε να προβλέψουν ούτε να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «προϋπολογισμό της εξόδου από την κρίση» τον προϋπολογισμό που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, παρ’ ότι η συζήτηση γίνεται, ενώ εκκρεμεί η συμφωνία με την τρόικα επί των προϋποθέσεων εξόδου από την κρίση.