Βενιζέλος: «Η χώρα βρίσκεται στην ανηφόρα αλλά και στην τελική στροφή»

ev-venizelos-xrysi-avgi

«Η χώρα βρίσκεται στην ανηφόρα αλλά και στην τελική στροφή», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις τοποθετήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, περί αναστολής πληρωμών και «κουρέματος» του χρέους, υποστηρίζοντας ότι η χώρα έχει ήδη πετύχει σημαντικότατο κούρεμα του χρέους (με το PSI), αλλά και χαμηλότερα επιτόκια για τα δάνεια που έχει λάβει.

«Είχαμε και έχουμε να κάνουμε με μια συντηρητική Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς συσχετισμούς.

Στην συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε θετικό δείγμα το γεγονός ότι η χώρα έχει για πρώτη φορά πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο θεωρείται «καλή αφετηρία για ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης».

Καταλήγοντας, ο ΥΠΕΞ χαρακτήρισε αστεία τα δημοσιεύματα περί πρόωρων εκλογών, λέγοντας ότι η χώρα χρειάζεται σταθερότητα, τονίζοντας την ανάγκη θεσμικών αλλαγών, τη δημιουργία ενός «κανονικού Κράτους» που να σέβεται τον πολίτη, αλλά και της υποχρέωσης για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.