Τσίπρας στους FT: Νίκη με διαφορά στις ευρωκλογές – θα γίνουν και εθνικές εκλογές το 2014

imagesΣίγουρος για τη νίκη στις ευρωεκλογές και μάλιστα «με διαφορά», εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στην συνέντευξη που παραχώρησε στους Financial Times. Παράλληλα, προέβλεψε ότι οι εθνικές εκλογές θα διεξαχθούν πριν από το τέλος του 2014.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε χαρακτηριστικά: «σε αυτές τις ευρωεκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν χωρίς φόβο, χωρίς το φόβο της κατηγορίας που εξαπέλυαν εναντίον μας οι αντίπαλοί μας το 2012, ότι σε περίπτωση που κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ η χώρα θα μετατραπεί σε έρημο».
Στην συνέχεια, προέβλεψε νίκη με μεγάλη διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εξέφρασε και την ανησυχία του για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. «Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επικρατήσει και με διαφορά αλλά φοβάμαι ότι και η Χρυσή Αυγή θα αυξήσει την εκλογική της δύναμη. Για την κυβέρνηση θα είναι μια αληθινή καταστροφή. Ο φόβος του κυρίου Σαμαρά είναι ότι θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχίσει την εφαρμογή του μνημονίου χωρίς τη στήριξη του λαού».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε στην συνέχεια, ότι η διαμάχη μεταξύ Αθηνών και τρόικα, που έχει καθυστερήσει την καταβολή της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, αποδεικνύει ότι η χώρα θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς τα χρήματα της διάσωσης για μια εκτεταμένη χρονική περίοδο.

Ιδίως μάλιστα, τώρα, που η Ελλάδα καταγράφει πρωτογενές πλεόνασμα: «Αν θυμάστε, είχαν πως εάν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχαμε χρήματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε. Ο Σαμαράς κέρδισε, αλλά και πάλι δεν έχουν χρήματα»