Τσίπρας: «Όταν ο κ. Σαμαράς μιλά για άκρα και ακραίους, ας κοιτάζεται στον καθρέφτη»

1650975BA9126FBABD163E94ED8C4BC5

Απαντώντας στις προχθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στις οποίες έκανε λόγο για «ακραία αντιπολίτευση», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην Ευρωομάδα της Αριστεράς, στις Βρυξέλλες, υπογράμμισε ότι «ακραίος είναι ο κ. Σαμαράς και η πολιτική των Μνημονίων που εφαρμόζει».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως η ρητορική του κ. Σαμαρά είναι διχαστική και υπονομευτική για τη δημοκρατία, ενώ σημείωσε πως υπάρχουν διάφοροι σύμβουλοι του πρωθυπουργού που επιθυμούν ακόμα και σχέση συγκοινωνούντων δοχείων μεταξύ Ν.Δ. και Χ.Α., μιας νεοναζιστικής οργάνωσης που αναπτύχθηκε πάνω στην καταστροφική πολιτική των Μνημονίων, όπως επεσήμανε.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Όταν ο κ. Σαμαράς μιλά για άκρα και ακραίους, ας κοιτάζεται στον καθρέφτη».
«Ο κ. πρωθυπουργός επιμένει να διακινεί την επικίνδυνη για τη Δημοκρατία θεωρία των λεγόμενων ‘δύο άκρων’. Θεωρία που εξισώνει το ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Που εξομοιώνει, δηλαδή, την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας με εγκληματική οργάνωση. Δυστυχώς, την επανέλαβε και χθες στην Ουάσιγκτον. Προσπαθεί να αλιεύσει ψήφους με ακροδεξιά δολώματα. Διχάζει τον λαό, μήπως και έτσι παραμείνει στην εξουσία».
«Ο κύκλος των ακραίων συμβούλων του Μεγάρου Μαξίμου επιμένει -συχνά με αγοραίο τρόπο- στη λογική των συγκοινωνούντων δοχείων ανάμεσα στη Ν.Δ. και τη Χρυσή Αυγή. Κάποιοι από αυτούς υπερηφανεύονται δημόσια ότι ο αληθινός αντίπαλός τους δεν είναι η Χρυσή Αυγή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι «φυλάνε τις ‘σφαίρες’ τους» για μας. Και ο κ. Σαμαράς, αντί να τους αποπέμψει, τους ενθαρρύνει, με τη δική του ακραία ρητορεία», σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας, για το πρωθυπουργικό περιβάλλον.
Από την άλλη μεριά, «ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει τον λαό σ’ ένα κυβερνητικό πρόγραμμα ελπίδας, αξιοπρέπειας και δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
«Εμείς απευθυνόμαστε σε κάθε λογικά σκεπτόμενο πολίτη, ανεξάρτητα από την ψήφο του τον Ιούνιο του 2012. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στα μεσαία κοινωνικά στρώματα, που ασφυκτιούν από το Μνημόνιο και την ακροδεξιά επαναθεμελίωση της Ν.Δ. Απευθυνόμαστε σε όσες και όσους πιστεύουν ότι δεν πάει άλλο έτσι. Ότι η Ελλάδα αξίζει καλύτερα. Γι’ αυτό, για μας, η δημοκρατική ομαλότητα είναι προϋπόθεση για τη μεγάλη πολιτική ανατροπή με τις εκλογές που ζητάμε» πρόσθεσε.