Α. Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα, δεν έχουμε κυβερνήσει

tsipras-bleueΟ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επιχειρεί να παρουσιάσει την έλλειψη κυβερνητικής εμπειρίας του κόμματος, ως αναγκαία και ικανή συνθήκη για την ηθική «πιστοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση που δέχθηκε και αφορούσε την πρόταση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ο κ. Τσίπρας απάντησε:

«Έχουμε τέσσερα υποβρύχια στο Σκαραμαγκά που σαπίζουν, 2,5 δισ. ευρώ του ελληνικού λαού έχουν πάει στράφι επειδή μας έφεραν έναν ψευτοεπενδυτή που δεν έβαλε ούτε ένα ευρώ για να στρίψει μια βίδα, και επειδή ζητάμε το αυτονόητο, που θα έπρεπε όλοι οι βουλευτές να το ζητήσουν, να το εξετάσουμε, πώς έγινε αυτό το πράγμα; Ποιοι φταίνε; Ποιες συμβάσεις έγιναν; Μας κατηγορούν ότι εξυπηρετούμε τα συμφέροντα των ανταγωνιστών τους. Είναι αστείοι φυσικά. Τους έχει πάρει στο ψιλό ο κόσμος».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας ανέφερε:

«Ξέρετε κάτι; Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα εξαιρετικό πλεονέκτημα, οφείλω να το ομολογήσω, δεν έχουμε κυβερνήσει. Θα κριθούμε, θα κυβερνήσουμε σύντομα. Αλλά έχουμε ένα μεγάλο ηθικό πλεονέκτημα», είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ήταν επί δεκαετίες μέσα στο βούρκο της διαπλοκής, είναι αυτοί που έριξαν τη χώρα στα βράχια, και σήμερα παριστάνουν τους σωτήρες. Προσπαθούν να χτυπήσουν αυτό το ηθικό πλεονέκτημα με αστειότητες. Είναι αστεία όλα αυτά που λένε. Αλλά είμαστε εδώ να μιλήσουμε με επιχειρήματα. Να μιλήσουμε επί της ουσίας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε με υπαινιγμούς κατά του Πρωθυπουργού, κ. Αντ. Σαμαρά, περί συγκάλυψης συμφερόντων και αιχμές για προηγούμενες παρεμβάσεις στελεχών της ΝΔ κατά του κ. Βενιζέλου για το θέμα των υποβρυχίων. «Είμαστε ανοιχτοί στο δημόσιο διάλογο. Προκαλώ τον πρωθυπουργό να ανοίξει αυτό το διάλογο, ποια συμφέροντα καλύπτει; Ποιόν καλύπτει στο θέμα των υποβρυχίων; Ποιανού υπουργοί ήταν αυτοί που κατηγορούσαν τον κ. Βενιζέλο για τη διαπλοκή με τον κ. Σάφα;».