Τσίπρας: Ο Άδωνις είναι ο καλύτερος υπουργός για να διαλύσει τη Δημόσια Υγεία – να αποσυρθεί η τροπολογία για τα φάρμακα

indexΟ πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του κόμματος, ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας για τα φάρμακα και την ανάληψη πρωτοβουλίας από την κυβέρνηση για δεκαήμερο διαλόγου και διαβούλευσης με τους φορείς για το ζήτημα της φαρμακευτικής δαπάνης.
Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας «να σταματήσουν να παίζουν επικοινωνιακά κολπάκια και παιχνιδάκια».
Τόνισε μάλιστα, ότι αν δεν το κάνει και επιμείνει στην ψήφιση της τροπολογίας αυτό «θα σημαίνει ότι μόνος της στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα και ότι θα είναι υπόλογη για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στη δημόσια υγεία».
«Η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας δεν μπορούν να παίζουν με την χώρα και την υγεία του ελληνικού λαού”, συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ποιός κάνει φτηνή πολιτική και ποιος έχει στόχο την κοινωνική πολιτική και το δημόσιο συμφέρον. Το έχει μάθει στους μήνες αναμονής για ένα ραντεβού στον υπό διάλυση ΕΟΠΥΥ, στα ράντζα των νοσοκομείων, όταν αναγκάζεται να αγοράσει μόνο τους τα φάρμακα».
Στην συνέχεια, Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για τον Άδωνη Γεωργιάδη, υποστήριξε ότι: «είναι ο καλύτερος υπουργός που θα μπορούσε να έχει μια κυβέρνηση που στόχο έχει να διαλύσει τη Δημόσια Υγεία».