Τσίπρας: «Η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει»

No 741831

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μίλησε την Κυριακή, στην κεντρική επιτροπή του κόμματος και διατύπωσε τη βεβαιότητα ότι, «η αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει» αλλά και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του.

Για πρώτη φορά, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε δημόσια στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την υποψηφιότητα του για τη θέση του προέδρου της Κομισσιόν, τονίζοντας ότι η πρόταση αυτή είναι τιμητική για τον ίδιο, αλλά κυρίως δικαιώνει πολιτικά, ηθικά και ιδεολογικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε: «θα δώσουμε τον αγώνα στην Ελλάδα για λογαριασμό όλης της Ευρώπης για να αλλαξουν οι συσχετισμοί» και να συγκροτηθεί ένα μέτωπο κατά των πολιτικών λιτότητας.

Παράλληλα, σε εκτενή ανάλυσή του για την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι η αδυναμία της να πείσει τον ελληνικό λαό για νέα μέτρα, την κάνει ολοένα και πιο αυταρχική, όλο και πιό επικίνδυνη και για τον λαό και για την δημοκρατία.

Μάλιστα στο σημείο αυτό, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει με μέσα ειρηνικά, δημοκρατικά, με σεβασμό στο σύνταγμα να αλλάξει τα δεδομένα, για περισσότερη δημοκρατία και ελευθερία. Είμαστε η πιό μεγάλη και αξιόπιστη δύναμη ομαλότητας» και δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του θα διαφυλάξει την δημοκρατία ως «κόρη οφθαλμού» όπως πάντα έκανε η αριστερά στην Ελλάδα και μάλιστα σε πολύ δύσκολες στιγμές.

«Και την δημοκρατία θα προστατεύσουμε και ομαλότητα θα διαφυλάξουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε πάλι λόγο για τεράστιο σκάνδαλο και αναφερόμενος στη συζήτηση που έγινε στη βουλή, σχολίασε ότι «είδαμε την κυβερνητική συνοχή να τρίζει επικίνδυνα», «προσπαθούν να στηρίξουν τον βασικό ύποπτο στο σκάνδαλο», δηλαδή τον κ. Βενιζέλο.

Ο κ. Τσίπρας, δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει «και στη βουλή και στη δικαιοσύνη και παντού όπου μας επιτρέπουν οι θεσμοί» για να υπάρξει διαφάνεια και απόδοση ευθυνών.

Οι εργασίες της Κ.Ε πραγματοποιούνται στο CINE Κεραμικός.