Τρίμηνη αναβολή στο φόρο υπεραξίας ζητούν οι μεσίτες

pic-0-norm682Οι μεσίτες ζητούν αναβολή του φόρου για να υλοποιηθούν όλες οι εκκρεμούσες αγοραπωλησίες

Να μην επιβληθεί ο φόρος υπεραξίας τουλάχιστον έως τις 30 Ιουνίου, προκειμένου να υλοποιηθούν όλες οι εκκρεμούσες αγοραπωλησίες, ζητάει με επιστολή της στον πρωθυπουργό η ομοσπονδία κτηματομεσιτών Ελλάδος.

«Δυστυχώς, εδώ και δυόμιση μήνες δεν έχει υλοποιηθεί με νόμο ο παράλογος – κατά την γνώμη μας – φόρος υπεραξίας στα ακίνητα. Μέχρι τώρα έχει χάσει το δημόσιο από φόρους μεταβίβασης πάνω από 100.000.000 ευρώ (την ώρα που ζητά το κράτος εναγωνίως έσοδα). Έχουν καταστραφεί πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι αδυνατούν να μεταβιβάσουν το ακίνητο τους επειδή δεν μπορούν να γίνουν συμβόλαια».

Μάλιστα, όπως επισημαίνει η ομοσπονδία ξένοι επενδυτές έχουν, εξαιτίας αυτού, αναβάλλει την αγορά κάποιου ακινήτου για το οποίο είχαν ενδιαφερθεί «και είναι αβέβαιο εάν θα ξαναπατήσουν στην χώρα μας», σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Μεσίτες, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί και εκατοντάδες επαγγελματίες που ασχολούνται με τα ακίνητα, αλλά και οι ιδιοκτήτες τους, βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση λόγω του συγκεκριμένου θέματος, αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους.