Με τον Φ. Κουβέλη συναντήθηκε το Δ.Σ του ΙΣΑ

patoulis-kouvelis-660
Με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη, συναντήθηκε την Τετάρτη το ΔΣ του ΙΣΑ με αφορμή την επερχόμενη μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας. Στην συνάντηση εκτός από τον πρόεδρο του ΙΣΑ Γ.Πατούλη, ήταν παρών ο Γεν. Γραμματέας του ΙΣΑ Στ. Τσούκαλος, ο Ταμίας του ΙΣΑ Φ.Πατσουράκος και τα μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ Μ.Ζαχαριάδης, Ν.Μπατάκης και Γ.Μαρίνος.

Ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης, τόνισε ότι: «ο εξειδικευμένος γιατρός πρέπει να παραμείνει στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη γιατί η άσκηση του ιατρικού λειτουργήματος εκεί αποτελεί το κύριο ανάχωμα της Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης και της εξοικονόμησης τεράστιων ποσών για το ελληνικό κράτος, αφού όταν κρατήσουμε το νοσούντα πληθυσμό εκτός νοσοκομείου με αποτελεσματική εξειδικευμένη περίθαλψη, θα έχουμε τεράστια μείωση στην υγειονομική δαπάνη».
Αναφέρθηκε όμως και στην πρόταση του ΙΣΑ, στο σχέδιο μεταρρύθμισης της Υγείας, με τον οικογενειακό γιατρό να αναλαμβάνει την κάλυψη της προληπτικής ιατρικής στο γενικό πληθυσμό και να αποτελεί το γιατρό αιχμής στα παραμεθόρια για την ασφαλή αντιμετώπιση του επείγοντος και την αποτελεσματική διακίνηση των σοβαρών περιστατικών.

Κατά την συνάντηση ο κ. Κουβέλης εξέφρασε και τον δικό του προβληματισμό σε σχέση με την ακολουθούμενη από τον Υπουργό Υγείας πολιτική και διαβεβαίωσε ότι «είμαστε ενάντια στη διαθεσιμότητα και στις απολύσεις, όμως είμαστε υπέρ μιας κινητικότητας που θα μπορεί να καλύψει τα κενά και της ανάγκες της χώρας απ’ άκρη σ’ άκρη».