Το προσχέδιο του Ασφαλιστικού έστειλε ο Κατρούγκαλος στην ΟΚΕ

2461936-735x455

Ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος απέστειλε το προσχέδιο νόμου για την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΟΚΕ), προκειμένου να διατυπώσει γνώμη επ’ αυτού.

Στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΟΚΕ Γ. Βερνίκο, η οποία συνοδεύει το προσχέδιο, ο υπουργός Εργασίας αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «… Ακριβώς επειδή η ΟΚΕ αποτελεί το συνταγματικά θεσμοθετημένο βήμα κοινωνικού διαλόγου, θέτουμε υπόψη σας, προκειμένου να διατυπώσετε γνώμη, το προσχέδιο του νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Βεβαίως, το εν λόγω προσχέδιο δεν είναι τελικό, εφόσον η οριστική του μορφή θα εξαρτηθεί τόσο από το διάλογο με την κοινωνία που ήδη διεξάγει η κυβέρνηση, όσο και από τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Θεωρούμε, εντούτοις, τη συμβολή της ΟΚΕ και στο παρόν στάδιο ιδιαίτερα σημαντική, ώστε ο διάλογος αυτός να έχει νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και επιστημονικό χαρακτήρα. Για το σκοπό αυτό, θα θέσουμε υπόψη σας και όλες τις μεταγενέστερες βελτιωτικές προτάσεις προς συζήτηση που έχει ήδη απευθύνει το υπουργείο μας στους εμπλεκόμενους κοινωνικούς φορείς…».

Πηγή:http://www.newsbeast.gr