Το όνομα του Νικηφόρου Τσαρπανά παίρνει το πάρκο πίσω από την θύρα 4 του γηπέδου της Τούμπας

6a5d885f95d90a95d84dcba964f61fd4_L

Ο ΠΑΟΚ σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών της πόλης τιμά την μνήμη του εμβληματικού φροντιστή του, Νικηφόρου Τσαρπανά δίνοντας το όνομα του στο πάρκο πίσω από την θύρα 4 του γηπέδου της Τούμπας.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση ονοματοθεσίας πάρκου, στη μνήμη του Νικηφόρου Τσαρπανά θα πραγματοποιήσει η Δ΄ Δημοτική Κοινότητα σε συνεργασία με τον Σύλλογο Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης για να τιμήσει την μνήμη του Νικηφόρου Τσαρπανά του Φροντιστή του ΠΑΟΚ δίνει το όνομά του, στο πάρκο που βρίσκεται στον χώρο μεταξύ του Γηπέδου ΠΑΟΚ και του Δημοτικού Κολυμβητηρίου επί της οδού Κλεάνθους.
Η τελετή περιλαμβάνει και την αποκάλυψη ειδικής τιμητικής πλακέτας που θα τοποθετηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απέναντι από την Θύρα 4 του Γηπέδου.

Την ονομασία του Πάρκου ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, στη διάρκεια της 11ης  τακτικής συνεδρίασης την Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, μετά από πρόταση της 4ης Δημοτικής Κοινότητας,

Στη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας αναφέρεται ότι σκοπός της πρότασης είναι να αποδοθεί η οφειλόμενη τιμή προς όλους τους αφανείς ήρωες του αθλητισμού της Θεσσαλονίκης και να διατηρηθεί στη συλλογική μνήμη όλων η ανεκτίμητη προσφορά αυτών των «άσημων», η οποία δεν υπολείπεται καθόλου από την προσφορά «διάσημων» συμπολιτών μας. Ένας τέτοιος αφανής ήρωας για την περιοχή της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας ήταν και ο Νικηφόρος Τσαρπανάς, ο πρώτος φροντιστής της ομάδας του ΠΑΟΚ.

Η συγκεκριμένη πρόταση ονοματοθεσίας ήταν συνέχεια σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορούσε στην τιμητική διάκριση στελεχών των τριών αθλητικών ομάδων της πόλης, Νικηφόρου Τσαρπανά, Διονύση Καλτέκη και Ελισσαίου Τσιτάνα (Οδυσσέα), φροντιστών των ομάδων του ΠΑΟΚ, του ΑΡΗ και του ΗΡΑΚΛΗ αντίστοιχα, οι οποίοι ταύτισαν τη ζωή τους με την ιστορική διαδρομή των ομάδων τους.

Είχε προηγηθεί σχετικό έγγραφο του Διοικητικού Συμβουλίου των Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Θεσσαλονίκης προς το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Αβραμόπουλο.

                                        Ο πρόεδρος του Συμβουλίου

                                     Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας

                                  Κων/νος Τσιαπακίδης

Πηγή:http://www.seleo.gr