Το εντυπωσιακό σύννεφο πάνω από παραλία του Σίδνεϊ

nature-735x459

Η φύση απρόβλεπτη και η ανθρώπινη φύση αμέριμνη. Η γυναίκα της φωτογραφίας κάνει ηλιοθεραπεία απολαμβάνοντας το βιβλίο της. Στο βάθος η αντάρα που έρχεται. Ένα «σύννεφο τσουνάμι» είναι έτοιμο να βάψει γκρίζο το Σίδνεϊ.

Το «κλείστρο» αυτής της ομολογουμένως εκπληκτικής φωτογραφίας πάτησε ο Αυστραλός φωτογράφος, Ρόαν Κέλι της Daily Telegraph. Το παιχνίδι ανάμεσα στο φως και στην πηχτή σκιά αυτού του φυσικού φαινομένου, που είναι γνωστό σαν σύννεφο Arcus, έγινε πάνω από την παραλία Μπόντι του Σίδνεϊ, στις 6 Νοεμβρίου του 2015.

Η φωτογραφία του Κέλι κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Φύση», στον 59 ετήσιο διαγωνισμό World Press Photo. Οι νικητές ανακοινώθηκαν προχθές, 18 Φεβρουαρίου, στο Άμστερνταμ.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλες τις φωτογραφίες που ξεχώρισαν. Η προσφυγική κρίση στην Ευρώπη, ο πόλεμος στη Συρία, ο καταστροφικός σεισμός στο Νεπάλ, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και οι συγκρούσεις μεταξύ πολιτών και αστυνομίας στις ΗΠΑ αποτέλεσαν τα γεγονότα που κυριάρχησαν θεματικά στις φωτογραφίες που επιλέχθηκαν.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr