Το «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο χρηματιστήριο;

eleftherios-venizelosΤην περίοδο που το ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται στο επίκεντρο της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, έρχεται η προκήρυξη του ΤΑΙΠΕΔ για νέο νομικό σύμβουλο για την πώληση του 55% της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» (ΔΑΑ), της εταιρείας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που επαναφέρει τα σενάρια πώλησης του ποσοστού του δημοσίου μέσω εισαγωγής της ΔΑΑ στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Το θέμα εισαγωγής της «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών» έρχεται στο προσκήνιο λόγω της προκήρυξης για νομικούς συμβούλους μετά την εκπνοή της σύμβασης του προηγουμένου.

Ειδικότερα στην πρόσκληση αναφέρεται πως «σε περίπτωση που η Αποκρατικοποίηση συντελεστεί με διάθεση μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών, παροχή νομικών συμβουλών σχετικά με όλα τα θέματα που σχετίζονται με την διάθεση αυτή, όπως νομική υποστήριξη στην σύνταξη Ενημερωτικού Δελτίου εφόσον απαιτηθεί, προετοιμασία των σχετικών ανακοινώσεων και εγγράφων κτλ. και γενικά παροχή νομικών συμβουλών και υποστήριξη ως προς τα πάσης φύσεως σχετικά θέματα χρηματιστηριακού δικαίου και δικαίου κεφαλαιαγοράς».