Τμ. Διακαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλλει «απαράδεκτο» περιστατικό σε βάρος μειονοτικού δημοσιογράφου

6471E27A6FA42CF8B109B8EDDD16B52EΤο Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του «απαράδεκτο περιστατικό εις βάρος μειονοτικού δημοσιογράφου».
Σε συνέδριο του ΕΛΙΑΜΕΠ σχετικά με την εκπαίδευση των παιδιών της μειονότητας στη Θράκη, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο γ.γ. Θρησκευμάτων Γιώργος Καλαντζής, «αποχώρησε ενοχλημένος από το συνέδριο επειδή κάποιος μειονοτικός δημοσιογράφος επέλεξε να μιλήσει στη γλώσσα με την οποία ο ίδιος θεωρούσε ότι μπορούσε να εκφραστεί καλύτερα, την τουρκική».
Επιπλέον, προστίθεται ότι: « η ομιλία του δημοσιογράφου δεν πραγματοποιήθηκε τελικά, παρ’ ότι υπήρχε πρόνοια προφορικής διερμηνείας, αργότερα δε διαβάστηκε μετάφρασή της από συνεργάτη του στο συνέδριο».
Όπως επισημαίνει το Τμ. Δικαιωμάτων: «Ευθύνη και υποχρέωση κάθε δημοκρατικής κυβέρνησης και κάθε δημοσίου λειτουργού είναι η ισότιμη, χωρίς διακρίσεις, μεταχείριση όλων των Ελλήνων πολιτών, ανεξαρτήτως καταγωγής ή άλλης κατάστασης, και η καλλιέργεια των αξιών της αρμονικής συμβίωσης, της αποδοχής του διαφορετικού και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».