«Την σταθερότητα την εγγυάται ο λαός»

6E29A7FECDCC3B91DC11AE659568DEA7

Νίκος Βούτσης: Χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής εδώ και τώρα

Τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι αναγκαία μια αλλαγή στρατηγικής για τη χώρα, υπογραμμίζει ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Βούτσης, με σημερινή δηλωσή του.

Παράλληλα ο κ. Βούτσης επιτίθεται στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «για να καλύψει το φιάσκο στο οποίο οδήγησε τον εαυτό της και τη χώρα, μιλάει περί σταθερότητας και το ποιοι έχουν τη «χάρη» να την υπονομεύουν». Ο κ. Βούτσης αναφέρει ότι «με πολύ μεγάλη σαφήνεια θέλουμε να πούμε ότι την σταθερότητα την εγγυάται ο λαός, η κοινωνία και οι δυνάμεις που ανοίγουν μαζί με τον λαό την πόρτα και το παράθυρο μια νέα σελίδα για τη χώρα. Και με αυτή την έννοια τα πράγματα είναι πολύ πιο καθαρά».

Ως προς τα σενάρια που αναφέρονται σε «εθνική λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο κ. Βούτσης υπογραμμίζει:

«Χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής εδώ και τώρα. Οσο για τις απόψεις και τις επιθέσεις που έρχονται από διάφορες πλευρές από καλοπροαίρετες μέχρι πολύ κακοπροαίρετες ότι είναι καιρός αυτή τη στιγμή να υπάρξει μια λύση η οποία ονομάζεται πολλές φορές και εθνική λύση, επαναλαμβάνω αυτό που είπαμε και στη Βουλή και δια του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι το μόνο πεδίο πραγματικής συνεννόησης και συναίνεσης είναι αυτό το οποίο οικοδομείται καθημερινά πάνω στην μόνη ισχύουσα και πρέπουσα γραμμή, δηλαδή της μη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, του κουρέματος το μεγαλύτερου μέρους και της αναπτυξιακής λογικής για να μπορέσει η χώρα να βγει από τα αδιέξοδα αυτής της στρατηγικής και τις επώδυνες πολιτικές συνέπειες.

Αυτό είναι το μοναδικό πεδίο στο οποίο οποιοσδήποτε μπορεί να προχωρήσει στον δημόσιο διάλογο».