Την Παρασκευή στο ΣτΕ η ακύρωση της επιστράτευσης

sumboulio-epikrateias-arxeio-ktirioΤο πρωί της Παρασκευής θα εκδικαστεί στο συμβούλιο της ΟΛΜΕ, η ακύρωση της πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

Σε σχέδιο ψηφίσματος, η Ομοσπονδία αναφέρει πως η προληπτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών, πριν καν αποφασιστεί από τον κλάδο τους η απεργία, είναι “μια ακραία αντιδημοκρατική και αντισυνταγματική απόφαση που δεν στηρίζεται σε καμία εθνική ή διεθνή νομοθεσία.”

Το Δ.Σ της ΟΛΜΕ θα παραχωρήσει την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη τύπου, κατά την οποία αναμένεται να δοθεί το στίγμα των επόμενων κινητοποιήσεων.

Τον δικαστικό τους αγώνα στηρίζει η ΑΔΕΔΥ, που καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη των ομοσπονδιών- μελών της και των προτωβάθμειων σωματείων του δημοσίου, να δώσουν ένα δυναμικό “παρόν” έξω από το ΣτΕ στις 9:30 π.μ..

“Ο αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στα σχέδια διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και στον αυταρχικό και αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, η οποία επιχειρεί όχι μόνο την ποινικοποίηση των απεργιακών κινητοποιήσεων (μέσω της αντισυνταγματικής επιστράτευσης), αλλά και την  ακύρωση του ρόλου των Συνδικάτων, είναι αγώνας όλων μας” τονίζει στην ανακοίνωση.