16.3 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Time: «Οι 100 άνθρωποι με τη μεγαλύτερη επιρροή στην τεχνητή νοημοσύνη» στο νέο εξώφυλλο του περιοδικού

Τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον ταχέως ανερχόμενο τομέα της τεχνητής νοημοσύνης φιλοξενεί το περιοδικό Time στο νέο του εξώφυλλο, επιχειρώντας να χαρτογραφήσει και να καταγράψει τους ανθρώπους που διαμορφώνουν στις εξελίξεις στο συγκεκριμένο πεδίο.

Κάνοντας διάκριση σε «ηγέτες», «πρωτοπόρους στον τομέα της καινοτομίας», «διαμορφωτές» και «διανοούμενους» η λίστα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τους επικεφαλής της Open AI, Σαμ Άλτμαν (CEO) και Γκρεγκ Μπρόκμαν (συνιδρυτή και πρόεδρο), τον επικεφαλής και συνιδρυτή του Google Deepmind Ντέμις Χασαμπίς, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Anthropic Ντάριο Αμοντέι και την πρόεδρο Ντανιέλα Αμοντέι, τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του τμήματος AI της Microsoft Κέβιν Σκοτ, αλλά και τον Έλον Μασκ, ιδρυτή της xAI.

«Πίσω από κάθε πρόοδο βρίσκονται άνθρωποι»

Το περιοδικό επισημαίνει ότι η ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης να διαμορφώνει τον εαυτό της με βάση την ανθρώπινη συμπεριφορά έχει γίνει το καθοριστικό στοιχείο της. «Ωστόσο, πίσω από κάθε πρόοδο στη μηχανική μάθηση και τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα βρίσκονται στην πραγματικότητα άνθρωποι» αναφέρει το κείμενο, κάνοντας λόγο για άτομα που λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις για το πότε και πώς θα χρησιμοποιηθεί καλύτερα αυτή η τεχνολογία.

«Κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα, το εξώφυλλο του TIME αντανακλά τις δυνάμεις που διαμορφώνουν την κοινωνία- αυτό ισχύει και φέτος. Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη – ένας τύπος τεχνητής νοημοσύνης που μπορεί να παράγει κείμενο, εικόνες, βίντεο και άλλο περιεχόμενο, με πιο γνωστό παράδειγμα το ChatGPT – βρέθηκε για πρώτη φορά στο εξώφυλλό μας τον Φεβρουάριο», σημειώνει το περιοδικό, που κάνει αναφορά στις δημοσιεύσεις του σχετικά με το ΑΙ.

Σύμφωνα με τους Time, το πιο ισχυρό πρόσωπο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης είναι ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI Σαμ Άλτμαν.

Η λίστα ήταν προϊόν εργασίας πολλών μηνών. Οι πιο έμπειροι συντάκτες και δημοσιογράφοι πέρασαν πολύ χρόνο συγκεντρώνοντας προτάσεις από δεκάδες πηγές, βρήκαν εκατοντάδες υποψήφιους και κατέληξαν στην ομάδα που δημοσίευσαν.

time_ai1

Η χαρτογράφηση των κέντρων εξουσίας

Τα μέλη του TIME 100 AI ξεκινούν από την 18χρονη Σνέχα Ρεβανούρ, που πρόσφατα συναντήθηκε με την κυβέρνηση Μπάιντεν, ως επικεφαλής του Encode Justice, ενός νεανικού κινήματος που ασχολείται με την ηθική τεχνητή νοημοσύνη και φτάνει στον 76χρονο Τζέφρι Χίντον, που εγκατέλειψε τη θέση του στην Google την άνοιξη για να μιλήσει για τους κινδύνους της τεχνολογίας στην οποία συνέβαλε να υπάρξει.

«Αυτή η ομάδα των 100 ατόμων είναι κατά πολλούς τρόπους ένας χάρτης των σχέσεων και των κέντρων εξουσίας που καθοδηγούν την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Είναι ανταγωνιστές και ρυθμιστές, επιστήμονες και καλλιτέχνες, υποστηρικτές και στελέχη – οι ανταγωνιστικοί και συνεργαζόμενοι άνθρωποι των οποίων οι γνώσεις, οι επιθυμίες και τα ελαττώματα θα διαμορφώσουν την κατεύθυνση μίας τεχνολογίας με ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή», ανέφερε.

Μάλιστα, το περιοδικό δημοσιεύει και το αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρώην συντάκτη του, Γουόλτερ Ισαακσον, για τον αγώνα που έδωσε ο Έλον Μασκ για την τεχνητή νοημοσύνη, που αποτελεί απόσπασμα από την πολυαναμενόμενη νέα βιογραφία του ιδρυτή της Tesla.

www.protothema.gr

- Διαφήμιση -
- Διαφήμιση -

Ροή Ειδήσεων