Τι δήλωσαν Μπαρόζο και Ρομπάι για την σύνοδο των G8

4199a330dbad36c6ddb2144398a6554e_XLΠετυχημένη ήταν στο σύνολο της η σύνοδος των G8, καθώς σύμφωνα με την πλευρά της Ευρωζώνης επιτεύχθηκαν οι στόχοι που είχαν βάλει για την ανεργία και την φοροδιαφυγή.

Στο τομέα της ανεργίας οι οχτώ ισχυροί του πλανήτη αποφάσισαν, να βασίσουν την καταπολέμηση της πάνω σε μερικούς βασικούς πυλώνες. Ένας από αυτούς θα είναι η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας, μετά θα είναι η μεταμόρφωση των οικονομιών σε πιο δυναμικές σε αντοχή και ανταγωνιστικότητα. Ενώ ακόμα μέσω της εξασφάλισης υγειών δημοσιονομικών και δομικών μεταρρυθμίσεων, θα πάρουν μέτρα  με άμεσο αντίκτυπο καθώς θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, ειδικά για τους νέους.

Επίσης όσον αφορά το καυτό θέμα για την φοροδιαφυγή αποφασίστηκε να βάλουν ως προτεραιότητα να μην βάζουν μεγάλους φόρους στις εταιρίες, ενώ η Ευρώπη ζήτησε μεγαλύτερη διαφάνεια όσον αφορά στους μεγάλους στον κόσμο των εταιριών. Ακόμα θα πάρουν τα καλύτερα μέτρα ώστε να είναι σίγουρο πως οι πολυεθνικές και οι ιδιώτες θα πληρώνουν τους φόρους τους. Ενώ ακόμα η Ευρωζώνη θα προωθήσει την ανταλλαγή πληροφοριών. Η οποία να προσθέσουμε πως ισχύει για την Ευρωπαϊκή Ένωση και πως μέχρι το 2015 θα ισχύει για όλα τα εισοδήματα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς.