Θρίλερ με πυροβολισμούς μεταξύ λιμενικών και δουλεμπόρων στις Οινούσσες. Τρεις Σύριοι μετανάστες τραυματίες

limeniko

Δραματικές στιγμές για Σύριους πρόσφυγες καθώς δουλεμπορικό πλοίο που τους μετέφερε στα παράλια της Χίου έγινε αντιληπτό από το λιμενικό σώμα. Ο Τούρκος καπετάνιος άνοιξε πυρ προς τους λιμενικούς με τους δεύτερους να ανταποδίδουν τα πυρά.

Το σοβαρό επεισόδιο συνέβη τα ξημερώματα της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή της Χίου  με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών μεταναστών, μεταξύ των οποίων και μια γυναίκα.

Οι τρεις τραυματισμένοι από σφαίρες διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου στις 11.30 το πρωί και δεν υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή τους, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένας εξ’αυτών έχει τραυματιστεί στη βουβωνική χώρα, ένας στα πλευρά και ένας στο χέρι.

Επίσημη πληροφόρηση από το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και το Λιμεναρχείο δεν υπάρχει μέχρι τώρα και σύμφωνα με ρεπορτάζ του alithia.gr το σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες εντοπίστηκε από το στρατιωτικό φυλάκιο των Οινουσσών, όταν είχε ήδη κάνει την πρώτη αποβίβαση μεταναστών, ενημερώθηκε το Λιμενικό, δύο πλωτά του οποίου έσπευσαν στο σημείο, εντοπίζοντας το σκάφος όταν εκτελούσε τη δεύτερη μεταφορά.

Από εκεί και έπειτα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος δουλέμπορος, επιχείρησε να εμβολίσει με το σκάφος του εκείνο του Λιμεναρχείου και ακολούθησε ανταλλαγή πυρών, με αποτέλεσμα και τον τραυματισμό των τριών ατόμων.

Από το Λιμεναρχείο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, ενώ στην σκάλα που οδηγεί στον πάνω όροφο του κτηρίου της υπηρεσίας το πρωί της Πέμπτης τοποθετήθηκε αλυσίδα για να μην είναι προσβάσιμο. Ο Τούρκος διακινητής έχει συλληφθεί και ανακρίνεται.

Πηγή: alithia.gr