Θρίλερ: Οι δορυφόροι «είδαν» συντρίμμια, τα αεροσκάφη δεν βρίσκουν τίποτε

3D7B6D712F868516527C3BB3B9B9BEB8Δεν έχει τέλος το θρίλερ με το αεροσκάφος των Malaysia Airlines, το στίγμα του οποίου χάθηκε από τα ραντάρ πριν 12 ημέρες.

Σήμερα νέες ελπίδες, ίσως οι πιο σοβαρές μέχρι τώρα, γεννήθηκαν με την ανακοίνωση του αυστραλού πρωθυπουργού τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας ότι εντοπίστηκαν δύο ευμεγέθη αντικείμενα στο Νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δύο αντικείμενα που «πιθανόν να σχετίζονται» με την πτήση MH370 του Boeing 777 της Malaysia Airlines που αγνοείται ήδη για δώδεκα ημέρες, εντοπίστηκαν από δορυφορικές λήψεις.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της χώρας τα πιθανά συντρίμμια του μοιραίου Boeing βρίσκονται περίπου 2350 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Περθ και το μεγαλύτερο από τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί είναι 24 μέτρα.

Οπως ήταν αναμενόμενο αμέσως αεροσκάφη και πλοία έσπευσαν στην περιοχή.

Ωστόσο, ένα αμερικανικό και ένα αυστραλιανό αεροσκάφος που χτένισαν την περιοχή δεν εντόπισαν τίποτε, γεγονός που δίνει στις έρευνες για ακόμη μία φορά διαστάσεις θρίλερ, ενώ οι αρχές σταμάτησαν τις έρευνες για σήμερα, λόγω νύχτας.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες έχουν δοθεί στη δημοσιότητα: Η μία δείχνει το μεγαλύτερο αντικείμενο των 24 μ. και η άλλη το πιο μικρό.Οι ερευνές θα συνεχιστούν αύριο και αν όντως επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους, αυτό θα σημαίνει ότι θα βρισκόνται σε μία περιοχή πολύ μακριά από το αρχικό πεδίο ερευνών που επικεντρωνόταν στο Βιετνάμ και την Κουάλα Λουμπούρ.

«Τα αντικείμενα είναι σχετικά ασαφή. Είναι αντικείμενα ενός ορισμένου μεγέθους, πιθανόν μέσα στη θάλασσα, που βυθίζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια κατά διαστήματα», δήλωσε ο Τζον Γιανγκ, αξιωματούχος της Αυστραλιανής Αρχής για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA). «Το μεγαλύτερο (από τα δύο αντικείμενα) δείχνει να είναι 24 μέτρα. Το άλλο είναι μικρότερο», διευκρίνισε σε συνέντευξη Τύπου, ενώ πρόσθεσε ότι: «Αυτό είναι μια ένδειξη, πιθανόν η καλύτερη που έχουμε επί του παρόντος αλλά πρέπει να μεταβούμε στο σημείο για να εξακριβώσουμε αν τα ευρήματα έχουν κάποια αξία ή όχι. Η θάλασσα στο σημείο των ερευνών έχει βάθος αρκετών χιλιάδων μέτρων και η ορατότητα στην περιοχή είναι περιορισμένη, δύο παράγοντες που δυσχεραίνουν την επιχείρηση παρότι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν είναι ήπιες», ανέφερε ακόμη ο Γιανγκ.

Όπως αναφέρει το CNN «αν αυτό το κομμάτι που είναι τόσο μεγάλο, ανήκει στο αεροπλάνο, ίσως είναι το τμήμα της ουράς» είπε Ντέιβιντ Γκάλο, ο οποίος ήταν στους επικεφαλής της αναζήτησης για την πτήση της Air France Flight 447, που συνετρίβη το 2009.