Θεσαλλονίκη: Ξεκινούν ρίψεις εμβολίων με αεροπλάνα ύστερα απο το 2ο κρούσμα λύσσας

kokkini_alepou_aftodioikisiTo Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Σερρών, Καβάλας, και Δράμας, θα διενεργήσει από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου μέχρι την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013, εναέρια ρίψη εμβολιακών δολωμάτων με αεροπλάνα και ελικόπτερα για τον εμβολιασμό των αλεπούδων.
Την Τετάρτη το Εργαστήριο Αναφοράς Λύσσας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  γνωστοποίησε την επιβεβαίωση λύσσας σε δείγμα κόκκινης αλεπούς που απέστειλε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Μ..Ε. Θεσσαλονίκης για εξέταση.
Πρόκειται για το δεύτερο κρούσμα που εντοπίζεται μέσα στα όρια της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και το 29ο σε όλη τη χώρα, γεγονός που οδήγησε στην σχετική απόφαση του υπουργείου.
Τα εμβόλια περιέχουν ζωντανό ιό, έχουν τη μορφή μπισκότου, χρώματος λαδί-καφέ και οσμής ψαριού και η ρίψη τους θα γίνει εκτός κατοικημένων αστικών και περιαστικών περιοχών, μεγάλων οδικών δικτύων, λιμνών κλπ.
Ωστόσο, σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων δολωμάτων από πολίτες, διευκρινίζεται ότι δεν πρέπει να πλησιάσουν τα εμβολιακά δολώματα και αν τα εντοπίσουν σε κατοικημένη περιοχή θα πρέπει να ενημερώσουν άμεσα τις τοπικές κτηνιατρικές αρχές.