Θερμοκρασία υπό του μηδενός για πολλές περιοχές της χώρας

-0

Χιόνια στην Πίνδο, βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και ανατολικά και τσουχτερό κρύο είναι το σκηνικό του σημερινού καιρού.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Στα βουνά της Πίνδου θα σημειωθεί μικρή χιονόπτωση από 700 με 800 μέτρα υψόμετρο και πάνω. Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις που φτάσουν τα 4 με 6 μποφόρ.

Στο νότιο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν αρχικά να πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, αργότερα όμως θα γυρίσουν σε βορειοδυτικούς με τη ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 εως 8 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 12 βαθμούς, στα νοτιότερα ηπειρωτικά από 6 εως 15 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 10 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος με λίγες νεφώσεις και πιθανότητα να βρέξει στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ, στα ανοιχτά εως και 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 8 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Λίγες νεφώσεις θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη που θα πυκνώσουν και πιθανώς βρέξει για λίγο στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 10 βαθμούς κελσίου.