«Παρά τους ισχυρισμούς δεύτερης διαλογής, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να ξεπουλήσει το λιμάνι» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Αυγή” της Κυριακής ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας σε ό,τι αφορά τον ΟΛΠ. «Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα το αξιολογήσω, με υπευθυνότητα και πληρότητα, όπως επιτάσσει ο θεσμικός μου ρόλος, όταν λάβω όλο τον φάκελο, τον οποίο έχω ζητήσει», σημειώνει.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός Ναυτιλίας επισημαίνει ότι η κυβέρνηση κατέβαλε «σημαντική προσπάθεια» βελτιώσεων και πέτυχε αρκετά, ενώ επιρρίπτει ευθύνες στο ΤΑΙΠΕΔ, ότι ανέλαβε δεσμεύσεις πέραν των αρμοδιοτήτων του.

«Προσδοκούμε ότι θα κατοχυρώσουμε τις εργασιακές σχέσεις, θα προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις-χρήστες του λιμανιού από μονοπωλιακές πρακτικές, θα οριοθετήσουμε τη συμμετοχή των παραλιμένιων δήμων σε σημαντικές αποφάσεις για έργα που διαφορετικά μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις πόλεις, θα ενισχύσουμε και θα αποσαφηνίσουμε τον προβλεπόμενο εποπτικό ρόλο του κράτους στη λειτουργία του λιμανιού», εξηγεί ο Θ. Δρίτσας.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, ο υπουργός αναφέρει ότι η «χωρίς εξαίρεση» απεργία γεννά σοβαρά προβλήματα, ειδικά σε ό,τι αφορά τα νησιά και τις ροές προσφύγων και μεταναστών που δέχονται.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα στην έντυπη έκδοσητης “Αυγής” της Κυριακής.