«Τέλος» τα επί πιστώσει φάρμακα

Σε αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ προχωρούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί, διεκδικώντας την τακτοποίηση των οφειλών των ταμείων που εντάχθηκαν στον Οργανισμό.

Ετσι για ακόμη μία φορά οι ασφαλισμένοι καλούνται να πληρώσουν το σύνολο της αξίας των φαρμάκων από την τσέπη τους.

«Αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες στιγμές της ελληνικής κοινωνίας, αλλά σε αυτήν συμμετέχουμε και εμείς που πληρώνουμε όλους τους προμηθευτές μας στο ακέραιο και δεν εισπράττουμε τα οφειλόμενα», τονίζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής σχετικά με την κινητοποίηση

Η αναταραχή στο χώρο της Υγείας αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο από τη Δευτέρα, ημέρα που οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ προχωρούν σε πενθήμερη επίσχεση εργασίας.

Οπως υποστηρίζουν, ο Οργανισμός οφείλει στους κλινικούς ιατρούς πάνω από 50 εκατ. ευρώ και στους εργαστηριακούς ιατρούς 200 εκατ. ευρώ για το 2012, καθώς και 570 εκατ. ευρώ και 540 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για τα έτη 2010 και 2011.

«Ολα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ιατροί έχουν δανείσει ατόκως τον ΕΟΠΥΥ με πάνω από 1,3 δισ. ευρώ τα τελευταία 2 έτη», αναφέρει η Ενωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ και κατηγορεί τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Μάριο Σαλμά, για έλλειψη διαλόγου και για «τακτική απειλών και εκβιασμών».

Τη Δευτέρα πάντως, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ΙΣΑ θα συναντηθεί με τη Διοίκηση του Οργανισμού, προκειμένου να συζητηθούν οι λόγοι και το πλαίσιο της επίσχεσης, καθώς και τα κρίσιμα ζητήματα της Υγείας.