“Τελευταία χρονιά ύφεσης για την Ελλάδα”

Τιερί Ρεπαντέν

Ο  Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Τιερί Ρεπαντέν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα για επαφές με την κυβέρνηση, ενόψει της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ τον Ιανουάριο, μεταφέρει ισχυρό μήνυμα στήριξης της Γαλλίας προς την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα έχει μεγάλο ρόλο να παίξει κατά την προεδρία (της ΕΕ) και η Γαλλία θα σταθεί καθαρά στο πλευρό της για να πετύχει», δήλωσε ο κ. Ρεπαντέν ο οποίος τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση έβαλε στην ατζέντα το θέμα της μετανάστευσης καθώς και της θαλάσσιας πολιτικής, για τη mare nostrum, που μας ενδιαφέρει όλους.

“Η Ελλάδα διανύει την τελευταία χρονιά ύφεσης, έχουν ήδη εμφανιστεί τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης και τα χειρότερα είναι πίσω, όπως δείχνουν οι προοπτικές”, είπε για την οικονομική πορεία της Ελλάδας και της ευρωζώνης.

Ακόμη, προσέθεσε ότι η Ελλάδα έκανε μια πολύ εντυπωσιακή προσπάθεια με μεγάλες θυσίες του λαού. Αλλά οι πολίτες, τόσο της Ελλάδας όσο και της Γαλλίας δεν πρέπει να κάνουν συνεχώς θυσίες, περιμένουν την ελπίδα που έχουν χάσει τα τελευταία χρόνια. Χρειαζόμαστε εκτός από δημοσιονομική σοβαρότητα και μια ισχυρή πτυχή ανάπτυξης και η Γαλλία είναι δεσμευμένη προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ. Ρεπαντέν ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση με τη συμμετοχή διπλωματών, πανεπιστημιακών και δημοσιογράφων, που οργάνωσε η γαλλική πρεσβεία και το ΕΛΙΑΜΕΠ, με συντονιστή τον πρόεδρο του Ιδρύματος Λουκά Τσούκαλη.