Ταϊβάν: Περισσότεροι από 130 άνθρωποι στα συντρίμμια πολυκατοικίας

Συνολικά 132 άνθρωποι είναι ακόμη παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια της πολυώροφης πολυκατοικίας σε πόλη στη νότια Ταϊβάν, η οποία κατέρρευσε εξαιτίας ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, δήλωσε αυτοδιοικητικός αξιωματούχος.

Ο αριθμός είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν για τον οποίο έκαναν λόγο το Σάββατο οι αρχές, καθώς τα σωστικά συνεργεία χτένιζαν τα συντρίμμια του πολυώροφου κτηρίου στην πόλη Ταϊνάν με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και υπερευαίσθητες συσκευές ανίχνευσης ήχων, αναζητώντας ενδείξεις ζωής.

Μέλη των σωστικών συνεργείων πιστεύουν ότι οι 29 από τους ανθρώπους που είναι παγιδευμένοι μπορεί να διασωθούν ευκολότερα από τους υπόλοιπους, οι οποίοι είναι θαμμένοι βαθύτερα στα συντρίμμια της πολυκατοικίας, πρόσθεσε ο αξιωματούχος του δήμου της Ταϊνάν.

Απεγκλωβισμός 20χρονου

Σωστικά συνεργεία έβγαλαν ζωντανό 20χρονο άνδρα από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας, πάνω από 24 ώρες αφότου το κτήριο κατέρρευσε.

Ο Χουάνγκ Κουάνγκ-ουέι ανασύρθηκε ζωντανός από μέλη των σωστικών συνεργείων κατόπιν επιχείρησης η κατάληξη της οποίας αναμεταδόθηκε απευθείας από τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

Ο σεισμός των 6,4 βαθμών που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου είχε αποτέλεσμα να καταρρεύσουν πολλά κτήρια, περιλαμβανομένης της πολυκατοικίας στην Ταϊνάν.

Σύμφωνα με τις αρχές τις οποίες επικαλούνται μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν, ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του σεισμού αυξήθηκε σε 18, ενώ πάνω από 500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

https://youtu.be/JABgu0_Q7zw

https://youtu.be/CrdlWsM5UE8

Ένας υδραυλικός προσπάθησε με τα εργαλεία του και μια σκάλα να σώσει μια γυναίκα που φώναζε για βοήθεια. “Εκείνη την ώρα κι άλλοι άνθρωποι φώναζαν για βοήθεια, αλλά η σκάλα μου δεν ήταν αρκετά μεγάλη και δεν είχα τρόπο να τους σώσω”, είπε. Μέλη των σωστικών συνεργείων κατέβαζαν στο έδαφος με τη βοήθεια μιας ράμπας μια ηλικιωμένη γυναίκα, που ήταν δεμένη σε ένα φορείο και ήταν τυλιγμένη με κουβέρτες.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 43 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ταϊνάν και είχε εστιακό βάθος 23 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS. Η παροχή ρεύματος που είχε διακοπεί σε 168.00 νοικοκυριά εξαιτίας του σεισμού, αποκαταστάθηκε στο μέγιστο βαθμό.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Η Ταϊβάν, που βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες, πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Μια δόνηση 7,6 βαθμών τον Σεπτέμβριο του 1999 είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 2.400 άνθρωποι. Τον Ιούλιο του 2013, σεισμική δόνηση 6,3 βαθμών στο κεντρικό τμήμα του νησιού στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες κατολισθήσεις.

Πηγή: https://left.gr