Τα κοσμήματα του μαχαραγιά

9E5862133BCE8E16B1F07BD14761E8C4Τα πιο όμορφα και μεγαλοπρεπή κοσμήματα από την Ινδία συγκεντρώθηκαν από όλον τον κόσμο και εκτίθενται στο Κρεμλίνο.

Περισσότερα από 300 εκθαμβωτικά κομμάτια, ορισμένα από τα οποία είναι ηλικίας άνω των 500 ετών, θα βρεθούν για πρώτη φορά μαζί μέσα σε ένα μέρος στο πλαίσιο της έκθεσης «India: Jewels that Enchanted the World exhibit».

Το Κρεμλίνο, που είναι γνωστό για τους πολυτελέστατους εσωτερικούς του χώρους, θα φιλοξενήσει τα εντυπωσιακά κοσμήματα, πολύτιμους λίθους και μέταλλα, πολλά από τα οποία δεν έχουν εκτεθεί ποτέ ξανά στο παρελθόν, όπως αναφέρει η Sanya Burgess στη Το Βρετανικό Μουσείο, το μουσείο Victoria and Albert του Λονδίνου, καθώς επίσης και άλλα 30 μουσεία, ινστιτούτα και ιδιώτες από όλον τον κόσμο έχουν δανείσει ορισμένα από τα πολύτιμα εκθέματά τους για τη συλλογή αυτή που θα φιλοξενηθεί στο Κρεμλίνο.

Η αξία των εκθεμάτων εκτιμάται ότι ανέρχεται σε πάνω από 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Ορισμένα από τα πιο παλιά και πιο περίτεχνα κομμάτια της συλλογής χρονολογούνται από την εποχή της δυναστείας Mughal.Οι μαχαραγιάδες ήταν ανάμεσα στους πιο εκλεκτούς τους πελάτες, για τους οποίους δημιουργούσαν υπερπολυτελή κοσμήματα, που συνδύαζαν τα χρώματα της Ινδίας με μοτίβα και φόρμες ευρωπαϊκής κομψότητας και τεχνικής.