Τα γενέθλιά του γιόρτασε ο πάπας με 4 άστεγους

papasgenethlia

Ο πάπας Φραγκίσκος γιόρτασε χθες τα 77α γενέθλιά του, πρώτη φορά ως προκαθήμενος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.

Μάλιστα, ο πάπας Φραγκίσκος τις πρώτες ώρες των γενεθλίων του αποφάσισε να πάρει πρωινό με τέσσερις άστεγους, που ζουν στην περιοχή Μπόργκο Πίο, κοντά στην βασιλική του Αγίου Πέτρου. Ο ένας από αυτούς πήγε στο Βατικανό μαζί με το σκυλί του, που συνηθίζει να τον συνοδεύει.

«Ποιο είναι το επώνυμο του Θεού; Είμαστε εμείς, ο κάθε ένας από μας», επισήμανε ο πάπας Φραγκίσκος, συνομιλώντας με τους τέσσερις συνδαιτυμόνες του. Ιταλοί νέοι που ανήκουν σε καθολικές οργανώσεις εορτάζουν επίσης τα γενέθλια του Ποντίφικα με εικοσιτετράωρη αδιάκοπη προσευχή στην εκκλησία «Σαν Λορέντσο Ιν Πίσιμπους», στην Αιώνια Πόλη.

Παράλληλα, χιλιάδες πιστοί ευχήθηκαν επίσης χρόνια πολλά στον πάπα Φραγκίσκο μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, με την ετικέτα (hashtag) #augurifrancesco (ευχές στον Φραγκίσκο).

Χάριν αστεϊσμού, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο δώρο για τα γενέθλια του Πάπα έφτασε μάλλον από την Αργεντινή, όπου η ομάδα ποδοσφαίρου την οποία υποστηρίζει, η Σαν Λορέντσο, κέρδισε το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της χώρας.