Τα μπαράζ καθορίζουν και τα προκριματικά του Euro

ethnikiΣε περίπτωση νίκης της Εθνικής επί της Ρουμανίας η Ελλάδα «κλειδώνει» την παρουσία της στο πρώτο γκρουπ των 9 ισχυρών για τα προκριματικά του Euro 2016!
Στις 23 Φεβρουαρίου θα μάθει τους αντιπάλους της για τα προκριματικά του Euro 2016 και σε περίπτωση νίκης, η Ελλάδα «κλειδώνει» την παρουσία της στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Ρωσία, Πορτογαλία και Βοσνία ή Κροατία ή Σουηδία.
Όπως αναφέρει το Goal, ωστόσο, ακόμα και στη χειρότερη περίπτωση, δηλαδή τις δύο ήττες στα ματς με τους Ρουμάνους, είναι δύσκολο να πέσει κάτω από τις πρώτες εννιά ομάδες. Για να συμβεί αυτό πρέπει η Σουηδία και η Ουκρανία να αποκλείσουν με δύο νίκες τους Πορτογάλους και τους Γάλλους. Ρουμανία, Ισλανδία και Κροατία δεν μπορούν να ξεπεράσουν την Εθνική σε συντελεστή, ενώ έχουμε και το περιθώριο να πέσουμε μια θέση, καθώς αυτή τη στιγμή έχουμε τον όγδοο καλύτερο συντελεστή.
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, σύμφωνα με την εφημερίδα, αντίπαλος της Ελλάδας από το δεύτερο γκρουπ θα είναι μία εκ των Σουηδίας, Δανίας, Ουκρανίας, Ελβετίας, Κροατίας, Βελγίου, Τσεχίας, Ιρλανδίας, Ουγγαρίας και από το τρίτο μια ομάδα εκ των Σερβίας, Τουρκίας, Σλοβενίας, Ισραήλ, Νορβηγίας, Σλοβακίας, Ρουμανίας, Αυστρίας, Ή Μαυροβουνίου. Οι εθνικές από το τέταρτο, το πέμπτο ή το έκτο γκρουπ θα είναι ασθενέστερες.