“Συνειδητό ψέμα οι δεσμεύσεις για κατάργηση του χαρατσιού της ΔΕΗ”

«Και το τελευταίο φύλλο συκής πολιτικής αξιοπιστίας της μνημονιακής συγκυβέρνησης κατέπεσε. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις περί κατάργησης του χαρατσιού ήταν ένα ακόμη συνειδητό ψέμα για τον εγκλωβισμό και την παραπλάνηση των ψηφοφόρων. Η εκβιαστική συσχέτιση της είσπραξης του χαρατσιού με το δημόσιο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος είναι παράνομη, ανάλγητη, άδικη και αντισυνταγματική» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάργηση του “χαρατσιού” της ΔΕΗ το 2013.

Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

«Η σύνδεση του χαρατσιού με το λογαριασμό του ρεύματος θα προκαλέσει για μια ακόμη φορά τεράστια προβλήματα στα δοκιμαζόμενα από την κρίση νοικοκυριά και ταυτόχρονα θα οδηγήσει στην οικονομική καταστροφή τη ΔΕΗ. Οι πολίτες μέσα από τα κινήματα αντίστασης και ανυπακοής δεν θα επιτρέψουν την ολοκληρωτική εξόντωσή τους».

Η ανακοίνωση αυτή συντάχθηκε με αφορμή τα λεγόμενα του υφυπουργού Ανάπτυξης, Νότη Μηταρά, για τη “μεταβατική περίοδο” που πρέπει να διανύσουμε για την κατάργηση του ειδικού φόρου μέχρι το 2013.