Σύμβολο σπατάλης η ΕΡΤ για τον Σαμαρά

8CFFFFD09B8556885D6A922A2D153198Σύμβολο σπατάλης σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν η ΕΡΤ ενώ ακόμα έκανε λόγο για συντεχνίες που ανήκουν σε κομματικούς στρατούς που μονοπωλούσαν τις ΔΕΚΟ και είχαν το δικαίωμα να ελέγχουν απόλυτα την δημόσια ενημέρωση χωρίς να λογοδοτούν.

“Η Ελλάδα είχε καταντήσει Jurassic Park όπου επιβίωσαν οι δεινόσαυροι. Η ΕΡΤ υπήρξε σύμβολο σπατάλης και αυτό τελείωσε χθες. Δημιουργείται δημόσια και όχι κρατική τηλεόραση με λιγότερο προσωπικό και ένα τεράστιο αρχείο που δεν θα λεηλατείται. Μια τηλεόραση που δεν θα είναι περιφερειακή σε τηλεθέαση. Δεν κλείνουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση” είπε ο Πρωθυπουργός σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ στο Μέγαρο Μουσικής.

Ακόμα ανέφερε πως “κυκλώματα που απομυζούσαν την δημόσια ραδιοτηλεόραση” ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι “«τώρα που τελείωσε η αμαρτωλή ΕΡΤ ξεσπά όλη η υποκρισία που έφερε την Ελλάδα”. Ακόμα τόνισε πως “όταν έκλεισαν άλλες χιλιάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις και βρέθηκαν χιλιάδες άνεργοι τέτοιου είδους αντίδραση δεν υπήρξε”.

“Δεν έχουμε τίποτα απολύτως με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ. Αρκετοί θα επαναπροσληφθούν με απόλυτη διαφάνεια. Έγιναν πολλές προσπάθειες να εξυγιανθεί η ΕΡΤ και όλες απέτυχαν. Και ο κόσμος έβλεπε κούναγε το κεφάλι του και μονολογούσε” δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Ενώ σε αναφορά του για τις απεργίες της ΕΡΤ όταν, όπως είπε, ερχόταν κάποιος σημαντικός ξένος στην Ελλάδα για να στηρίξει τις προσπάθειες της χώρας μας. “Αυτή την ενημέρωση προσέφεραν” τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.