Συλλήψεις ακροδεξιών στην Γαλλία για την επίθεση σε νεαρό

skinheadΣυνελήφθησαν με την κατηγορία πως χτύπησαν βαριά, έναν νεαρό ακροαριστερό ο οποίος είναι κλινικά νεκρός, πέντε σκίνχεντς.

Ανάμεσα στους τέσσερεις ακροδεξιούς που συνέλαβε η αστυνομία του Παρισιού,  βρίσκεται και ο θύτης ενώ παράλληλα το θύμα θεωρείται κλινικά νεκρός από τους γιατρούς, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Μανουέλ Βαλς.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που επικαλείται το ΑΠΕ, πρόσθεσε πως οι διωκτικές αρχές “τάχιστα διέθεταν” επακριβή στοιχεία για τους δράστες από φωτογραφίες των υπόπτων, που “κατά ορισμένους δραστηριοποιούνται” γύρω από τον “πυρήνα της Επαναστατικής Εθνικιστικής Νεολαίας (JNR)” μίας ομάδας της άκρας δεξιά

Σύμφωνα με την ίδια τα στοιχεία αυτά απομένει “εν καιρώ να εξετασθούν λεπτομερώς κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής τους” και “να επαληθευθούν”.

Οι διωκτικές αρχές ακόμα διαθέτουν επίσης άμεσες μαρτυρίες, οι οποίες είναι “χρήσιμες για την έρευνα” πρόσθεσε η αστυνομική πηγή.

Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε χθες περί τις 18.00, ώρα Ελλάδος, σε πεζόδρομο κοντά στα Πολυκαταστήματα και τον σταθμό του Σαιν Λαζάρ, τον οποίο χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες επιβάτες.

Το θύμα, ο 18χρονος Κλεμάν Μερίκ, συνεχίζει την νοσηλεία του ενώ βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση μετά το χτύπημα που έγινε κατά την διάρκεια σύγκρουσης ανάμεσα σε δύο ομάδες ακροαριστερών και ακροδεξιών σκίνχεντς.