Στουρνάρας: Μακάρι να πάμε σε μνημόνιο 50 ετών

newego_LARGE_t_1101_54223905

«Η Ελλάδα έχει φύγει από τη ζώνη της χρεοκοπίας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, σε τηλεοπτική εκπομπή και επεχείρησε να αποσυνδέσει τυχόν νέα δανειακή σύμβαση με την υπογραφή Μνημονίου, ενώ τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν πολλά “όχι”.
Ο υπουργός Οικονομικών προκρίνοντας ως λύση την έκδοση ομολόγων 50ετούς διάρκειας, πρόσθεσε: «μακάρι να πάμε σε μνημόνιο 50 ετών, γιατί το χρέος μας σε 50 χρόνια θα έχει μειωθεί πολύ».
Σχετικά με την επιτήρηση από τους δανειστές, ο κ. Στουρνάρας είπε πως η τρόικα θα φύγει από τη χώρα όταν μπορέσουμε να σταθούμε μόνοι μας και μόνιμα στις αγορές. «Έχουμε πει αρκετά “όχι” στην τρόικα», όπως τόνισε.
Ο κ. Στουρνάρας επανέλαβε την απειλή ευρώ ή δραχμή, λέγοντας ότι «η χώρα θα ήταν εκτός ευρώ εάν δεν είχε ακολουθηθεί η σημερινή πολιτική»
Όσον αφορά την κρίση κρίση στην κοινωνία και τις αυτοκτονίες, ο Γ. Στουρνάρας το χαρακτήρισε ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην κρίση. Όμως με σταθερή προσήλωση, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε «δεν υπάρχει άλλη λύση από την πολιτική που ακολουθείται σήμερα».