Στουρνάρας: Φέρτε ισοδύναμα για να μην φορολογηθούν τα ξενοίκιαστα ακίνητα

stournaras

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας αποκλείει προς το παρόν τη μείωση της φορολόγησης στα διαμερίσματα- καταστήματα που παραμένουν ξενοίκιαστα εξηγώντας ότι «δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστούν».

Ο  κ. Στουρνάρας μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής εξήγησε στην πλειοψηφία των βουλευτών της ΝΔ που έθεσαν το αίτημα για μειωμένο συντελεστή φορολόγησης στα κενά διαμερίσματα πως «Για τα ξενοίκιαστα δεν υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστούν. Όλα είναι θέμα δημοσιονομικού κόστους. Αν θέλετε προτάσεις να φέρετε και ισοδύναμα»

«Παραμύθια της Χαλιμάς… δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα» χαρακτηρίζει δημοσίευμα που θέλει τον κ. Πολ Τόμσεν να του λέει «αφού θα φύγετε από την κυβέρνηση γιατί δεν παίρνετε νέα μέτρα;».

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε στην κριτική σύμφωνα με την οποία με τις προωθούμενες διατάξεις επέρχεται ελάφρυνση στην φορολογία των offshore λέγοντας: «Το άρθρο 33 μπήκε για να διευκολύνουμε τις επενδύσεις. Όσοι βρίσκονται πίσω από offshore και αποκαλύπτουν το όνομά τους δεν έχει νόημα να τους βάλουμε φόρο. Είναι φόρος τιμωρίας για όσους κρύβονται πίσω από εξωχώριες».

Τέλος, εξήγησε ότι η τήρηση βιβλίων και στοιχείων και από αγρότες υιοθετείται για να υπάρξει διαφάνεια και μείωση των τιμών στο ράφι και όχι για να «πάρουμε χρήματα από τους αγρότες»