Στην Μόσχα πιστεύουν οι ΗΠΑ πως είναι ο Σνόουντεν

D3B0A628547D21BD6133309DC84740DEΣτην Μόσχα πιστεύει πως βρίσκεται ακόμα ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο Λευκός Οίκος. Έτσι κάλεσε  τη Ρωσία να εξετάσει όλες τις επιλογές που έχει διάθεσή της για να παραδώσει στις αμερικανικές αρχές τον πρώην σύμβουλο της CIA.

“Αναμένουμε οι Ρώσοι να εξετάσουν όλες τις επιλογές που έχουν στη διάθεσή τους και να απελάσουν τον Εντουαρντ Σνόουντεν στις ΗΠΑ” Είπε ο  Κάρνεϊ υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον πιστεύει πως ο Σνόουντεν είναι ακόμη στη Μόσχα, μετά την αναχώρησή του από το Χονγκ Κονγκ.

Ο Κάρνεϊ υπενθύμισε ότι η νομική συνεργασία με τη Μόσχα έχει εντατικοποιηθεί μετά την επίθεση στον μαραθώνιο της Βοστόνης στις 15 Απριλίου, προσθέτοντας ότι “οι ΗΠΑ έχουν εκδώσει στη Ρωσία πολλούς εγκληματίες ύστερα από αίτημα της ρωσικής κυβέρνησης”.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να αναφερθεί στις ενδεχόμενες συνέπειες εάν η Μόσχα δεν απελάσει τον Σνόουντεν, ωστόσο υπογράμμισε ότι οι αμερικανικές αρχές είναι σε επαφή με αρκετές χώρες μέσω των οποίων μπορεί να ταξιδέψει ο Σνόουντεν, αν αναχωρήσει από τη Ρωσία.