Στην Ευελπίδων ο Πέτρος Κωστόπουλος

kostopoulos gada

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων οδηγήθηκε λίγο μετά τη μία ο γνωστός παρουσιαστής Πέτρος Κωστόπουλος, χωρίς να φορά χειροπέδες και μιλώντας με τους δημοσιογράφους είπε πως έχει κάνει ρύθμιση των χρεών του και πως προτίθεται να πληρώσει.

Ο Π. Κωστόπουλος οφείλει περίπου 400.000 ευρώ  που αφορούν τόσο σε χρέη προς το ΙΚΑ όσο και σε χρέη προς τρίτους.

Η σύζυγός του, Τζένη Μπαλατσινού, μετά τα δημοσιεύματα αναφέρθηκε στο θέμα πιο συγκεκριμένα: «Λοιπόν εγώ θέλω να σας πω κάτι επειδή παίρνω πολλά μηνύματα, γιατί γράφουν διάφορες ανακρίβειες. Ο Πέτρος σήμερα λείπει γιατί έπρεπε να περάσει από μία νομική διαδικασία. Παρουσιάστηκε αυτοβούλως το πρωί στο αστυνομικό τμήμα, είναι για μια υπόθεση από την πτώχευση της Imaco για πλημμέλημα. Δε συνέβη τίποτα τραγικό, τίποτα εξωφρενικό, είναι μια διαδικασία που αρκετοί την περνάνε αυτό το διάστημα με τα προβλήματα που μπορεί να έχουν αντιμετωπίσει με τις εταιρίες τους. Αυτό και μόνο και δεν έχει συλληφθεί. Αυτό θέλω να πω».

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2012, με απόφαση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου Πειραιά, ο Πέτρος Κωστόπουλος, ύστερα από σχετική αίτηση που κατέθεσε πιστωτής του, κήρυξε πτώχευση.

Η δικηγόρος του Πέτρου Κωστόπουλου, Ιωάννα Καλαντάκη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο κ. Κωστόπουλος, είναι ο μοναδικός Έλληνας που πλήρωσε τα χρέη του αξιοποιώντας την προσωπική του περιουσία. Εχει οφειλές προς το ΙΚΑ ύψους 190.000 ευρώ οι οποίες τρέχουν ακόμα και αυτή την περιόδο διότι, υπάλληλοι της εταιρείας δεν έχουν αποζημιωθεί και άρα τρέχουν οι εισφορές. Ο κ. Κωστόπουλος, δουλεύει σκληρά όπως και η σύζυγός του για να ζήσουν τα τρία ανήλικα παιδιά τους.