Στην Ελλάδα ο Σεργκέι Λαβρόφ – συναντήσεις με Παπούλια, Σαμαρά, Βενιζέλο και Τσίπρα

85D89E0AC845939A760613078AEAB795

Έφτασε αργά το βράδυ της Τρίτης, στην ελληνική πρωτεύουσα, ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Την Τετάρτη θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Καρ. Παπούλια, τον Πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών κ. Ευ. Βενιζέλο.

Ο Αντώνης Σαμαράς, υποδεχόμενος τον ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Σεργκεί Λαβρόφ, στο Μέγαρο Μαξίμου,  επεσήμανε τις πολύ στενές σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Μόσχας.

Όμως ο κ. Λαβρόφ, δεν θα αρκεστεί σε αυτούς. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα συναντηθεί επίσης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα – κίνηση με συμβολική και ουσιαστική σημασία που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη στο ρευστό ελληνικό πολιτικό σκηνικό.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας έχει προσκληθεί στο πλαίσιο των τιμητικών εκδηλώσεων που γίνονται για τα 185 χρόνια από την ανακήρυξη του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας και την έναρξη σύναψης διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το πρωϊ της Τετάρτης, ο ρώσος υπουργός μίλησε στο συμπόσιο, «Ι Ιωάννης Καποδίστριας και οι σύγχρονες σχέσεις Ελλάδος – Ρωσίας».

Έπειτα από μακρά περίοδο «χαμηλού βαρομετρικού» σε διμερές επίπεδο, Αθήνα και η Μόσχα θα προσπαθήσουν να «αναστήσουν» την επαφή τους.