Στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου

axmet-ntaboytogloy

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, πρόκειται να επισκεφτεί την Αθήνα τις προσεχείς ημέρες, για την προετοιμασία τις επόμενης συνεδρίασης του Ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Λεβέντ Γκιουμρουκτσού.
Ο Λ.Γκιουμρουκτσού αναφέρθηκε και στη διαδικασία συνομιλιών στο Κυπριακό, ύστερα από ερώτηση κατά την ενημέρωση του τουρκικού υπουργείου στους εκπροσώπους του Τύπου. Όπως δήλωσε: «τέθηκε θέμα επισκέψεων των ειδικών απεσταλμένων των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων στην Αθήνα και την Άγκυρα, πράγμα που συνιστά στοιχείο που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα».

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένας τρόπος συνομιλιών, που μπορεί να συμβάλει στην επίλυση», τόνισε ο Τούρκος εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι δεν έχουν ακόμη καθοριστεί οι ημερομηνίες των εν λόγω επισκέψεων. «Δεν υπάρχει λόγος για να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι το τέλος του έτους, αν μετά την έναρξη των συνομιλιών, παρουσιαστεί η αναγκαία πολιτική βούληση».
Βέβαια, η εξέλιξη αυτή «δεν αλλάζει την πάγια θέση της Τουρκίας ότι κύριος συνομιλητής των Ελληνοκυπρίων είναι οι Τουρκοκύπριοι», σχολίασε ο Λ.Γκιουμρουκτσού.