Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των Ρομά που κρατούσαν την τετράχρονη Μαρία

maria201_414_355-300x257

Το ζευγάρι που κρατούσε το τετράχρονο κορίτσι σε οικισμό Ρομά στα Φάρσαλα, οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Στο μεταξύ, εντός της ημέρα θα δοθούν στην δημοσιότητα και οι φωτογραφιών των δύο τσιγγάνων που παρουσιάζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών που καταβάλλονται για τον εντοπισμό των φυσικών της γονέων. Η δημοσιοποίηση γίνεται κατόπιν εντολής εισαγγελέα.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Η αστυνομία συνεχίζει μεθοδικά τις έρευνες σε κάθε κατεύθυνση, σε συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς που ασχολούνται με εξαφανίσεις ανήλικων παιδιών, την Ιντερπολ αλλά και με τις υγειονομικές Αρχές. Ήδη ξεκίνησαν εκτεταμένoι έλεγχοι σε νοσηλευτικά ιδρύματα και υπηρεσίες για εμπόριο παιδιών.

Μάλιστα, δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος, τα μέλη του οποίου φέρνουν στην Ελλάδα έγκυες γυναίκες από τη Βουλγαρία για να γεννήσουν και στη συνέχεια τους παίρνουν τα παιδιά για να τα πουλήσουν.

Πάντως, οι κλήσεις τόσο προς την Αστυνομία της Λάρισας όσο και προς το «Χαμόγελο του Παιδιού» όπου φιλοξενείται η μικρή, συνεχίζονται ακατάπαυστα από ενδιαφερόμενους για την ταυτότητα του παιδιού.