Στατικός ηλεκτρισμός προκάλεσε έκρηξη λόγω διαρροής αερίου

Ένας ηλικιωμένος άντρας από την Κίνα υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, το λαιμό και τα χέρια, όταν εξαιτίας του στατικού ηλεκτρισμού που δημιουργήθηκε στα ρούχα του την ώρα που ντυνόταν, προκλήθηκε έκρηξη από μια μικρή διαρροή αερίου μέσα στο σπίτι του.

Ο Wen Chung υπέστη εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Jiangdu στην ανατολική Κίνα, και σύμφωνα με τον ανιψιό του που μίλησε στους Global Times, η έκρηξη ήταν τέτοιας έντασης που θα μπορούσε να γίνει αισθητή σε απόσταση 300 μέτρων μακριά.

Αρχικά κάηκε στο πρόσωπο, όμως πάνω στον πανικό του και στην προσπάθειά του να σβήσει τις φλόγες, υπέστη εγκαύματα τόσο στα χέρια, όσο και στο λαιμό.

«Η ισχύς της έκρηξης ήταν τόσο μεγάλη, που έγινε αισθητή σε απόσταση 300 μέτρων. Έπεσαν τρεις πόρτες ενώ τα παράθυρα τους σπιτιού έγιναν θρύψαλα» είπε χαρακτηριστικά ο ανιψιός του τραυματία.

Οι ειδικοί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκτιμούν ότι ο στατικός ηλεκτρισμός από τα ρούχα του 78χρονου πυροδότησαν καπνούς εξαιτίας της διαρροής αερίου που υπήρχε από έναν ελαττωματικό σωλήνα.