Στάνκογλου: Σε σαπουνόπερα θα λειτουργούσα σαν να έκανα ταινία του Αγγελόπουλου

stankoglou630

Ο Γιάννης Στάνκογλου σε πρόσφατη συνέντευξη του, μίλησε για τα media και την κατάσταση που επικρατεί, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση που δέχτηκε για να συμμετέχει στο σίριαλ «Κλεμμένα όνειρα».

Άραγε τέτοιες εποχές… λέμε όχι σε δουλειές; Όπως σχολίασε ο ίδιος: «η δουλειά των ηθοποιών δεν έχει να κάνει μόνο με τα χρήματα. Είναι τέτοια η σωματική και η ψυχική κούραση, που θυμίζει εργοστάσιο… Οπότε προσπαθώ να προστατευτώ. Θεατρικά θα κάνω τρεις δουλειές, οι ανάγκες για μία καθημερινή σειρά είναι μεγάλες, οπότε δεν θα προλάβαινα και σίγουρα δεν θα ήμουν τόσο καλός όσο θα ήθελα»
«Eχω ανάγκη να κάνω αυτές τις θεατρικές δουλειές, τις θέλω πολύ. Δεν σνομπάρω τη σειρά, είναι μία πολύ καλή προσπάθεια και ενδεχομένως θα ήταν και τα λεφτά καλά, όμως θέλω να παίρνω τις ανάσες μου.»
Όσον αφορά το κομμάτι της τηλεόρασης και τα media γενικότερα, είπε: «Αν είναι κάτι και μου αρέσει και δεν απαιτεί το χρόνο ενός καθημερινού σίριαλ, γιατί όχι; Αν είναι μια εβδομαδιαία σειρά, που μου ταιριάζουν το σενάριο και οι συνεργάτες, γιατί να μην το συζητήσω;»
Καταλήγοντας, μίλησε για το ‘’σνομπάρισμα’’ που γίνεται από πολλούς προς τις ‘’σαπουνόπερες’’: «Ο καθένας κάνει ότι μπορεί για να επιβιώσει. Ξέρεις την έκφραση «ποτέ μη λες ποτέ»; Ταιριάζει απόλυτα. Αν πρέπει να ζήσω, ναι θα παίξω και σε σαπουνόπερα, όπως την αποκαλούν πολλοί. Θα έδινα και πάλι τον καλύτερό μου εαυτό. Θα λειτουργούσα σαν να έκανα ταινία του Αγγελόπουλου. Δεν υποτιμώ τίποτα, είναι ελληνικό φαινόμενο η έκφραση «σνομπάρω μια δουλειά» και δεν μου αρέσει καθόλου.»