Το ένα μετά το άλλο καταρρίπτει τα ρεκόρ κιτρινισμού η γερμανική “Bild” με τα συνεχή δημοσιεύματα και τις “εκστρατείες” της που αφορούν την Ελλάδα, γεγονός που χθες προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της Γερμανικής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (DJV). Η δημοσιογραφική συνδικαλιστική οργάνωση κάλεσε τους υπεύθυνους της “Bild” να σταματήσουν άμεσα την «ανθελληνική εκστρατεία» τους από τις στήλες της εφημερίδας επισημαίνοντας ότι η πρωτοβουλία με τις «selfie του Όχι» υπερβαίνει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας.

Ένας ολόκληρος λαός δυσφημείται για τις λανθασμένες αποφάσεις των πολιτικών του στα οικονομικά”

Η ανακοίνωση της DJV αναφέρονταν στον χθεσινό πηχυαίο τίτλο της “Bild” «Όχι» και στο κάλεσμά της προς τους αναγνώστες της να φωτογραφηθούν με το πρωτοσέλιδο και να στείλουν τις selfies τους στη εφημερίδα για να ανέβουν στην ηλεκτρονική έκδοση, ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας στο γερμανικό Κοινοβούλιο για την παράταση του ελληνικού προγράμματος.

«Η πολιτική της γερμανικής κυβέρνησης σε σχέση με την Ελλάδα μπορεί σε κάποιους να αρέσει και σε άλλους όχι. Μια εκστρατεία, όμως, η οποία θέλει να επηρεάσει άμεσα τις πολιτικές αποφάσεις δεν εμπίπτει στην αποστολή της δημοσιογραφίας. Η πρωτοβουλία της “Bild” με τις selfies ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής εκστρατείας» τονίζει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μίχαελ Κόνκεν και προσθέτει ότι, με βάση τη δημοσιογραφική δεοντολογία, είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι ένας ολόκληρος λαός δυσφημείται για τις λανθασμένες αποφάσεις των πολιτικών του στα οικονομικά.

Πάντως, πολλοί αναγνώστες ανταποκρίθηκαν ήδη στο κάλεσμα της εφημερίδας και έστειλαν φωτογραφίες τους με το πρωτοσέλιδο οι οποίες αναρτήθηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση. Περίπου 800 σχόλια έχουν επίσης υποβληθεί στην σχετική σελίδα, τα περισσότερα από τα οποία ζητούν την καταψήφιση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος.

Πηγή:http://www.avgi.gr