Σοβαρός τραυματισμός παλαιστίνιου αγρότη από ισραηλινούς στρατιώτες

deef5dcd0b71453243415b1ff0bb1877_XLΤραυματίστηκε σοβαρά από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών, ένας Παλαιστίνιος αγρότης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με ότι ανακοίνωσαν  οι υπηρεσίες επειγόντων περιστατικών της Γάζας.

“Ένας 21χρονος γεωργός τραυματίστηκε στο στήθος από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών που βρίσκονται στην μεθοριακή ζώνη ανατολικά του Αμπασάν, κοντά στην Χαν Γιούνες”, διευκρίνισε ο  ο Άσραφ αλ Κούντρα, εκπρόσωπος της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας στην Γάζα, ενώ χαρακτήρισε την περίπτωση του αρκετά σοβαρή.

Σε ερώτηση που έγινε στον ισραηλινό στρατό, δήλωσε πως δεν γνωρίζει κάτι.

Σύμφωνα με την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς που τέθηκε σε ισχύ στις 21 Νοεμβρίου, ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος έχει ανακηρύξει μια “ουδέτερη ζώνη” αρκετών εκατοντάδων μέτρων κατά μήκος της μεθορίου εντός της Λωρίδας της Γάζας, επέτρεψε στους αγρότες να επιστρέψουν για να καλλιεργήσουν τα κτήματά τους.

Όμως το Ισραήλ, σύμφωνα με στοιχεία από το Γραφείο Συντονισμού των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, έχει κάνει κάποιες σποραδικές παραβιάσεις.