“Θα ζητήσουμε από τον υπουργό να αρχίσει το πρωτάθλημα. Έχουμε ταύτιση απόψεων και κοινό στόχο, θέλουμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και θα πρέπει να δούμε τα πολλά θετικά, που τα έχει ανάγκη το ποδόσφαιρο. Αυτό που πρέπει να κρατήσετε είναι η ομοψυχία που υπήρχε σήμερα στο συμβούλιο για να βελτιώσουμε το ποδόσφαιρο, ένα ποδόσφαιρο τέτοιο κανείς δεν το θέλει” δήλωσε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Σούπερ Λιγκ ο πρόεδρός της Γιώργος Μποροβήλος.

Εναρμόνιση του πειθαρχικού κώδικα μ’ αυτόν της ΟΥΕΦΑ ένα από τα πρώτα μέτρα…

Για τα μέτρα που αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ ο κ. Μποροβήλος είπε: “Σε ό,τι αφορά τα κυρίαρχα ζητήματα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των καμερών στα γήπεδα, υπάρχει η βούληση να εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατό. Είμαστε σε ανοικτή γραμμή καθημερινά, πρέπει να παρθεί το μέτρο και κανένα γήπεδο της Σούπερ Λίγκ να μην είναι χωρίς αυτά τη νέα χρονιά. Ομόφωνα αποφασίσαμε να εναρμονίσουμε τον πειθαρχικό μας κώδικα με αυτόν της ΟΥΕΦΑ. Επίσης, θα ζητήσουμε να δοθεί αυστηρή εντολή στους διαιτητές, όταν υπάρχουν φωτοβολίδες ευθείας βολής, αντικείμενα που απειλούν τη σωματική ακεραιότητα όσων είναι εντός γηπέδου ή υπάρχει εισβολή στο γήπεδο, να γίνεται άμεση διακοπή και στη συνέχεια να υπάρχουν πάρα πολύ σημαντικές κυρώσεις”.

Για τους συνδέσμους οπαδών και τις μετακινήσεις: “Αποφασίσαμε επίσης να υπάρξει καθολική απαγόρευση μετακινήσεων οπαδών για όλους τους εκτός έδρας αγώνες που θα δώσουν φέτος οι ομάδες. Σε ό,τι αφορά τις λέσχες, θα γίνει μια αναγνώριση με νομοθετική ρύθμιση, σαν σωματεία που θα είναι τοπικού χαρακτήρα. Θα αναγνωρίζονται βέβαια από τις ΠΑΕ, για να έχουν μια ευθύνη, ενώ θα παίρνουν εισιτήρια αυστηρώς ονομαστικά. Θα πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι και πού στο γήπεδο, για να γνωρίζουμε και το τι κάνει. Επίσης θα ζητήσουμε, μέσω νόμου, περισσότερες εξουσίες για τα σεκιούριτι, όπως και μεγαλύτερο έλεγχο κατά την είσοδο των φιλάθλων στα γήπεδα. Ακόμη θα πρέπει να γίνει επαναφορά του ιδιώνυμου, για να υπάρχει τιμωρία φυσικών προσώπων. Εμείς κινηθήκαμε στη λογική ότι πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί οι κανόνες για τη βία και να μην μένουν ατιμώρητα τα φυσικά πρόσωπα, διότι υπάρχει το φαινόμενο του μιμητισμού. Όταν υπάρξουν συνέπειες για φυσικά πρόσωπα, θα σταματήσουν να κάνουν αυτά τα πράγματα στα γήπεδα”.

“Είχαμε μία συζήτηση, όπου αποφασίσαμε να λύσουμε δικαστικά τις διαφορές μας ή τέλος πάντων εκτός διοικητικού συμβουλίου. Συμφωνήσαμε να κοιτάξουμε πώς θα λύσουμε τα πραγματικά προβλήματα. Συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένα μέτρα κατά της βίας” ανέφερε εξερχόμενος από τη διαδικασία o πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος, ενώ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε: “Ο Ολυμπιακός έκανε μια πρόταση με δραστικά μέτρα για να εφαρμοστούν άμεσα. Εμείς είμαστε διατεθειμένoι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να τελειώσει το πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο και να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας κατά της βίας στα γήπεδα. Τον λόγο έχει η ελληνική Δικαιοσύνη και η Ελληνική Αστυνομία”.

Πηγή:http://www.avgi.gr