Σοκαρισμένοι οι γιατροί από τα τραύματα της Αμερικανίδας τουρίστριας

dr-630x400Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας της Αμερικανίδας τουρίστριας που τραυματίστηκε από αυτοσχέδιο βαρελότο το βράδυ της Ανάστασης στη Σαντορίνη και νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Οι θεράποντες ιατροί είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, καθώς εντοπίζουν ελάχιστη βελτίωση από μέρα σε μέρα.

Η 50χρονη γυναίκα έχει υποστεί ρήξη παχέος εντέρου, με διάτρηση και περιτονίτιδα και για το λόγο αυτό έχει υποβληθεί σε επέμβαση, που κρίθηκε επιτυχής. Χαρακτηριστικό είναι πως τα τραύματά της δεν προήλθαν από το ωστικό κύμα, αλλά από θραύσματα, καθώς βρέθηκαν μέσα της κομμάτια αλουμινίου, που περιείχε ο αυτοσχέδιος μηχανισμός που εξερράγη.

Επιπλέον φέρει σοβαρά εγκαύματα και δευτερεύοντα τραύματα σε όλο της το σώμα, για τα οποία δέχεται επίσης τη φροντίδα των γιατρών του νοσοκομείου. Η κατάστασή της πάντως θεωρείται σοβαρή καθώς ακόμα δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο, ενώ παραμένει σε μηχανική υποστήριξη.

Ο χειρουργός που την επιβλέπει, κ. Μανούσος Χριστοδουλάκης, ήταν αποκαλυπτικός, όσον αφορά στα τραύματα της γυναίκας: «Αυτό που την χτύπησε ήταν τόσο ισχυρό, που τρύπησε το γλουτό της, τη μέση και θραύσματα έφτασαν να διαπεράσουν μέχρι και το παχύ έντερο. Δεν βλέπουμε συχνά τέτοιους τραυματισμούς».

Όσον αφορά στην κατάσταση των υπολοίπων τριών ατόμων, ο χειρουργός δήλωσε πως φέρουν σοβαρά τραύματα, κυρίως στα πόδια, αλλά δεν διατρέχουν κίνδυνο και πως όπως του είπαν, το αυτοσχέδιο βαρελότο έσκασε ακριβώς μπροστά τους.

Οι γιατροί πιστεύουν πως όλοι θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για κάποιες ακόμα μέρες.