Σόιμπλε: Η Ελλάδα δεν έχει κάνει πολλά – Μην ανησυχείτε, δεν βοηθάμε με το ζόρι

5D2529B21490ED070CFE858FD2D28375Με ειρωνικό ύφος απάντησε σε ερώτηση για τη χώρα μας ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών – Πιέζει το Βερολίνο για συμφωνία με την Τρόικα
Ιδιαίτερα ειρωνικός και επικριτικός εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα.

«Μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να δώσουμε οικονομική βοήθεια με το ζόρι, εάν κάποιος δεν την θέλει» απάντησε, μεταξύ άλλων, ο κ. Σόιμπλε στην ερώτηση του Έλληνα δημοσιογράφου, Παντελή Βαλασόπουλου.

Αρχικά ο κ. Σόιμπλε αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα αν η Τρόικα και η Γερμανία επιδιώκουν νέο δανεισμό της Ελλάδας και άρα νέο μνημόνιο υποστηρίζοντας ότι ήταν εκτός θέματος της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, όμως τελικά δέχθηκε να το κάνει λόγω ευρωπαϊκής αλληλεγγύης.

«Η Ελλάδα μας απασχόλησε πάρα πολύ στο τελευταίο Eurogroup. Μελετήσαμε την ενδιάμεση έκθεση της Τρόικας και διαπιστώσαμε ότι η Ελλάδα δεν έχει εκπληρώσει όσα έχουν συμφωνηθεί. Γνωρίζω ότι δεν είναι απλά τα πράγματα στην Ελλάδα. Αλλά η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει όσα συμφωνήθηκαν, αλλιώς δεν θα εκταμιευθεί η δόση. Επίσης, μην ανησυχείτε, δεν πρόκειται να δώσουμε οικονομική βοήθεια με το ζόρι, εάν κάποιος δεν την θέλει» ήταν η απάντηση του Γερμανού υπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα καυστικά σχόλια του Γερμανού υπουργού Οικονομικών έρχονται μόλις δύο ημέρες μετά το Eurogroup της Δευτέρας  που έδωσε εμμέσως προθεσμία στην χώρα μας να τα βρει με την Τρόικα.