Το σκάνδαλο του ΠΟΥ για το AIDS και η δημόσια συγνώμη!

AIDSΗ «γκάφα» του παγκόσμιου οργανισμού υγείας, σχετικά με τα στοιχεία που παρουσίασε για το AIDS, στην Ελλάδα κάνει το γύρο του κόσμου!
Στην εν λόγω έκθεση του ΠΟΥ, αναφέρεται ότι στην Ελλάδα οι ναρκομανείς μολύνονται επίτηδες με τον ιο του AIDS για να παίρνουν το επίδομα των 700 ευρώ το μήνα.

Η Daily Beast μιλά για σκάνδαλο και «γκάφα άνευ προηγουμένου» του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Μια γκάφα που ανάγκασε τον Οργανισμό να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη.
Το άρθρο συνεχίζει ότι πέρα από το λάθος του ΠΟΥ, υπάρχει και η πικρή αλήθεια για το «υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα» που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων του ιού του AIDS στην Ελλάδα. Το άρθρο καταλογίζει την ευθύνη για το φαινόμενο αυτό αποκλειστικά στο κράτος και όχι στους ασθενείς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χώρα αναγκάστηκε να σταματήσει το ζωτικό για τους εξαρτημένους πρόγραμμα ανταλλαγής συριγγών, λόγω των αυστηρών μέτρων λιτότητας.

Μάλιστα, ο Νίκος Δέδες, επικεφαλής της ομάδας στήριξης εξαρτημένων ατόμων “Θετική Φωνή”, δήλωσε στο αμερικανικό περιοδικό: «όταν ένα κράτος δεν εξασφαλίζει την παροχή υπηρεσιών που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές, τότε η ευθύνη βαρύνει το κράτος αυτό».