ΣΚΑΝΔΑΛΟ! “Λόμπι παράνομου πλουτισμού” η κυβέρνηση Ερντογάν

erntogan

Νέο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο συγκλονίζει την Τουρκία, στο οποίο εμπλέκονται γιοι υπουργών, μεγαλοεπιχειρηματίες και δήμαρχοι. Χθες, η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 37 άτομα με τις κατηγορίες της δωροδοκίας και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η εισαγγελική έρευνα πραγματοποιήθηκε με τόση μυστικότητα ώστε ακόμα και ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται να μην γνώριζε τίποτα. Η αντιπολίτευση κατηγορεί το κόμμα του Ερντογάν ότι έχει μετατραπεί σε “λόμπι παράνομου πλουτισμού”.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και οι γιοι των υπουργών Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ, Οικονομίας Ζαφέρ Τσαγλαγιάν και Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας Ερντογάν Μπαϊρακτάρ. Συνελήφθησαν επίσης πολλά στελέχη του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο διοικητής της κρατικής τράπεζας Χαλκμπάνκ, ο δήμαρχος της συνοικίας Φατίχ της Κωνσταντινούπολης καθώς και ο επιχειρηματίας Ρεζά Ζαράμπ που κατηγορείται ότι δωροδόκησε τους γιους των υπουργών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ραντικάλ”, η οποία και γνωστοποίησε το σκάνδαλο,  αναφέρει ότι το αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας αφορά ξέπλυμα μαύρου χρήματος, λαθρεμπόριο χρυσού και δωροδοκία δημοσίων λειτουργών.