ΣΥΡΙΖΑ: Νέα επίθεση για τους «φθαρμένους βλαχοδήμαρχους»

310513174547_7959

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε «φθαρμένους βλαχοδήμαρχους» που ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ ή τη ΝΔ, κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να τους στηρίξει το κόμμα του, αφήνοντας ανοικτό ενδεχόμενο μόνο για όσους δημάρχους ή δημοτικούς συμβούλους έχουν διαφοροποιηθεί εμφανώς από το ΠΑΣΟΚ.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ξέσπασαν αντιδράσεις τόσο από την ΚΕΔΕ όσο και από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται:

«Ακόμα περιμένουμε μια απάντηση από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για το πώς οι ίδιοι αποκαλούν τα στελέχη τους τα οποία, ως αιρετοί στην τοπική αυτοδιοίκηση, διασπάθισαν δημόσιο χρήμα, έκαναν καταχρήσεις και κομπίνες και, παρόλα αυτά, θεωρούνταν έντιμοι άνθρωποι, όπως π.χ. αποκαλούσε ο κ. Σαμαράς τους φίλους του, κ. Παπαγεωργόπουλο και Ψωμιάδη.

» Όσο δε για το ποιος προσβάλλει τους πολίτες που εξέλεξαν τους συγκεκριμένους αιρετούς, αυτοί είναι προφανώς οι ίδιοι οι αιρετοί, που πρόδωσαν την εμπιστοσύνη τους, και θα ήταν προκλητικό αν οι κ. Μιχελάκης και Ασκούνης θεωρούσαν συνυπεύθυνους τους πολίτες για τους αιρετούς που παρανόμησαν.»