ΣΥΡΙΖΑ: Κατηγορηματικά αντίθετος σε επέμβαση κατά της Συρίας – Προειδοποιεί την Ελληνική Κυβέρνηση

syriza-mak

Σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια κατά της Συρίας ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει «Κατηγορηματικά αντίθετος», τονίζοντας πως «η στρατιωτική επέμβαση που προετοιμάζουν οι ΗΠΑ με τους συμμάχους τους δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να βρει την Ελλάδα εμπλεκόμενη, με οποιαδήποτε μορφή, έμμεσα ή άμεσα, που θα διευρύνει στην περιοχή γεωπολιτικές αποσταθεροποιήσεις με τεράστιους κινδύνους ακόμα και για την παγκόσμια ειρήνη».
Με ανακοίνωσή του, Ο ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι “η συνολική κατάσταση στη Συρία, είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και εκρηκτική, με αποτέλεσμα ολόκληρη η περιοχή να θεωρείται ωρολογιακή βόμβα».
«Ο ΟΗΕ, είναι ο μοναδικός διεθνής οργανισμός που οφείλει να διερευνήσει με απόλυτη αντικειμενικότητα τα αίτια της βάρβαρης και πρωτόγνωρης επίθεσης με χημικά εναντίον αθώων πολιτών».
Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση: «μόνο ο Συριακός λαός είναι εκείνος που θα καθορίσει με ειρηνικά, πολιτικά μέσα τον άμεσο τερματισμό ενός αιματηρού εμφυλίου πολέμου. Η διεθνής κοινότητα οφείλει να στηρίξει αυτήν την μοναδική οδό».
Η ανακοίνωση καταλήγει με μήνυμα-προειδοποίηση προς την Ελληνική Κυβέρνηση: «Προειδοποιούμε την ελληνική κυβέρνηση να μην επιτρέψει η χώρα μας να γίνει μέρος μιας τυχοδιωκτικής πολεμικής σύγκρουσης, που θα έχει ολέθριες συνέπειες για όλους τους λαούς της περιοχής, συμπεριλαμβανομένου και του ελληνικού λαού».